Az angliai származású Luke Donald, aki, miután megnyerte a BMW PGA Bajnokságot, a golfozók ranglistáján az első helyre lépett elő, az IMG-vel együtt tervezi meg a vietnami Danangban található Ba Na Hills Golf Club első 18 szakaszát.

A Ba Na Hills első golfpályája készen áll az építkezés megindítására, 2012 végére várható befejezéssel.

Donald, aki legújabb golfozóként tovább öregbítette a hírnevét mostani győzelmével, legyőzte Lee Westwoodot a BMW PGA Bajnokság playoff-jában, a, így elérte az Official World Golf Rankings  listáján az első helyet.

A Ba Na Hills egyedi és merőben eltérő a Danang terület golfpályakínálatához képest. Nem egy újabb tengerparti, hanem hegyvidéki pálya lesz, természetes terepviszonyok és vegetáció nagyszerű keverékével. Luke Donald évek óta érdeklődik a golfpályatervezés iránt, és komoly művészi háttere is van. Lelkes festő és elismert zongorista, és az Egyesült Államokbeli Northwestern University-n szerzett diplomát Művészetelmélet-és Gyakorlatból.

Így nyilatkozott: “Hatalmas lehetőség életem első golfpályáján dolgozni a Ba Na Hillsnél. Kiváló terepünk van, jó lejtésváltozással és hihetetlen meglévő természeti adottságokkal, mint a nagy fák, patakok és hegyhátak. Nagyon tetszik az, ahogy a jelenlegi design kinéz papíron, és izgatottan várom, hogy az év folyamán kimenjünk terepre kidolgozni a részletes tulajdonságokat. Nagyon izgalmas együtt dolgozni egy olyan kimagasló fejlesztővel, mint a Sun Group, a danangi piacon, ami már most az egyik legnépszerűbb golf-úticél.”

Dang Minh Truong, a Sun Group vezérigazgatója szerint: “Luke Donald nagyszerű új tagja a Ba Na Hills projekt csapatának, és gratulálunk neki annak alkalmából,hogy a világ elsőszámú rangsorolt játékosa lett. Jó benyomást tett ránk a kemény munkájával és elszántságával a golfpálya iránt, és tudjuk, hogy ez a hozzáállás a művészi képességeivel együtt sok remek designötlettel fog hozzájárulni a golfpályánkhoz Ba Na Hillsnél.”

Forrás: GolfBusinessNews

Fordította: Szarvas Koppány Bendegúz

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.