A Birdland Golf & Country Club az idei évben ünnepli alapításának 20. éves jubileumát, mely alkalomból 2011. október 8-án, szombaton változatos programokból összeállított, egésznapot és estét betöltő nagyszabású golfrendezvényt tartunk bükfürdői klubunkban.

Az immár száz éves magyar golftörténelem változatos képet mutató időszakából 20 évet ’jegyezni’, annak részese lenni,Birdland_anniversary a klubot ismertté és elismertté tenni mindannyiunk számára örömteli, de legfőképp közös munka eredménye volt, hisz a bükfürdői golfpálya az újkori hazai golftörténetének első 18 lyukú golfpályájaként vált sikeressé.
A jubileumi év előtt tisztelegni fontos feladat, ezért a rendezvényre kiadásra kerül egy, az elmúlt húsz évet, főképp képek formájában bemutató könyv, mely áttekinti a golfpálya létesítését és a klub történetét. 

Az egésznapot betöltő golfünnepünk változatos programja között megtalálható az ’Anniversary Golf Trophy’ elnevezésű versenyünk, mely remélhetőleg tradicióvá válik és ezt követően évente megrendezésre kerül, a társasági golfprogramok meghívott vendégeink számára, ‚’Rabbit Putting Cup’ szervezésével, klubfa közös ültetésével, mellyel a klubtagok közti öszefogást is szimbolizáljuk, majd pedig az esti zárórendezvény, mely során a versenyeink helyezettjeit, illetve a klubért tett kiemelkedő erőfeszítéseket díjazzuk.

A golfpálya építése során 650,000 m3 földet mozgattunk, ahol hét hektár festői szépségű tórendszer alakult ki, az azokat körülölelő erdő közepén. Több mint 15 tonna fümag került elvetésre a gondosan és egyúttal változatosan kialakított mintegy 100 hektáros területen, ahol az elmúlt évtizedben igazi golf üdülőhellyé vált a Birdland Golf & Country Club. Ennek során elsőként megnyílt a több mint 200 szobás golf & wellness hotel, mintegy 3500 m2-en elterülő fürdőrészzel, gyönyörű kilátással a golfpályára és az Alpokaljára. 2006-ra elkészült a 170 apartmanegységet magában foglaló Villapark, mely közvetlen a szálloda és a 17-es fairway mellett épült fel.

A húsz év során a klub több ezer kisebb-nagyobb rendezvénynek adott otthont. Ezek közül kiemelkednek a Magyar Golf Bajnokságok, melyek közül a sorban 1993-ban volt az első; de itt tartották a szlovákok, szlovének és a horvátok is nemzeti bajnokságukat; Bükfürdő rendezte az első hazai profi pénzdíjas versenyt is, a mintegy 200,000 dollár öszdíjazású Danubius Hotels Open-t, de itt tartották 1997-ben az angol főnemesek is a ‚Lordok Kupáját’. Illusztris vendégeinkként üdvözölhettük a magyar ősökkel is rendelkező Lord Rothermere -t, a neves japán hölgyet, Madam Ohya-t, (vagy ahogy a világsajtó hívta a’The Pink Lady’) és a golfvilág extraklasszisának számító, 1991-ben a US Masters-t is megnyerő Ian Woosnam-et, valamint Ronan Rafferty-t is.

Viszont legbüszkébebbek arra a több mint félezer klubtagunkra vagyunk, akik a Birdland Golf & Country Club-ot választották második ’otthonául’.

HEGYI J. Attila
alapítótag, a Birdland korábbi elnöke

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.