A golfszakma nemcsak idehaza, de külföldön is nagy kihívásokkal nézett szembe a válság során. Ez inspirált két hazai szakembert, Hegyi J. Attilát és Berta Zsoltot, akik 20 éves szakmai tapasztalattal a hátuk mögött megalapították a Golf Menedzsment Magyarország Kft.-t, mely cég elhívatott a professzionális fejlesztés, üzemeltetés és tanácsadás iránt.

“Régóta dolgozom már a Golf Akadémia Projekten, amit a Magyar Golf Szövetség is a zászlajára tűzött. Ezzel a céggelgolmanagement_logo a következő 10 évben több tízezer emberrel tudjuk megismertetni a golf szépségeit, annak személyiségformáló és rekreációs előnyeit. Hiszem azt, hogy ezáltal több profi versenyzővel, sportoló fiatallal, szabadidejűket jó közösségben eltöltő családdal találkozhatunk majd a 2016-tól az olimpiai játékok közé is visszakerült golfsportban” – nyilatkozta Hegyi J. Attila, aki az első hazai 18 lyukú championship golfpályát fejlesztő, valamint működtető bükfürdői Birdland Golf & Country Club alapítója és másfél évtizedig elnöke volt.
“A magyar golfszakma válaszúthoz érkezett, a családi golfpályák hangulatosak ugyan, de a fejlődéshez magasabb szakmai standardoknak kell megfelelni. Ezt vagyunk hivatottak elhozni és meghonosítani Magyarországon” -  tette hozzá Berta Zsolt, közgazdász, ingatlanipari szakember.
A Golf Akadémia Projekt olyan vadonatúj szisztémát jelent, amely speciális klubtagsági rendszeren keresztül a golfpályák országos szintű, széleskörű elterjedését, nagyobb kihasználhatóságát és hatékonyabb jövedelmezőségét biztosítja. A golftársadalom kiszélesítéséhez az alapinfrastruktúrát is biztosítani kell. Ezért nem elsősorban 18 lyukú golfpályákra, hanem golfakadémiákra, országos gyakorlópálya hálózatra van szükség. A golfpálya fejlesztés ezen alternatív programja azt a célt tűzte ki maga elé, hogy minden cca. 50.000 fő lakosú város közvetlen közelében vagy turisztikai desztinációknál legyen egy golfközpont, annak érekében, hogy a golf széles hazai társadalmi bázisa is kialakulhasson.
A Golf Management Hungary olyan gazdasági vállalkozás, ami nemcsak a hazai golf- és a hozzá kapcsolódó ingatlanbefektetéseket elindítását hivatott pozitív irányba előmozdítani, de a válság okozta nehézségekkel küzdő fejlesztők és finanszírozó bankok számára szakmai vagy üzemltetési segítséget is képes nyújtani.

A cikk -változatlan vagy szerkesztett formában – az alábbi helyeken jelent meg:

turizmus.com

www.gazdasagiradio.hu

ingatagingatlan.blog.hu

golfbusiness.hu

valtozasmenedzser.hu

 

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.