Archive for április, 2013

Ahogy azt már hírül adtuk, elindítottuk a Kecskemét Golf Akadémia Center & Club tervezési és engedélyeztetési munkáit. A klubház tervezésénél több szempontot vettünk figyelembe. Úgy gondoljuk, hogy ez a létesítmény nem egyszerűen a pálya tartozéka szociális helyiségekkel, hanem egy olyan szolgáltatóközpont, ahol a klubtagok a szabadidejük nagy részét jó hangulatban együtt eltölthetik. Ezért több funkciót és szolgáltatást is tervezünk.
Kecskeméti golfpálya klubháza

A klubházunk helyet ad egy hangulatos étteremnek, kávézórésszel és terasszal. A “kötelező” öltözők, zuhanyzók és bagtároló mellett kialakítunk egy fitness termet is. Amíg a pálya a téli álmát alussza, addig a fanatikus golfozók egy szimulátoron üthetik a labdát. A céges igények kielégítésére pedig tárgyalót és konferenciatermet biztosítunk, így a klubház jó választás lesz tréningek, rendezvények helyszínéül. Várjuk esküvők, bulik, jeles események szervezőit is, hiszen a tavak, erdők és a golfálya egyedülálló látványa olyan környezetet biztosít, ami unikális rendezvényhelyszínné teszi a pályánkat.

Kecskeméti golfpálya klubházaA fedett elütőket egybeépítettük a ház tetőszerkezetével, így a “lustáknak” nem kell messze gyalogolniuk:-) Akár helybe is kérhetik a kávét…

Azok, akik inkább a természetes fűről szeretik ütni a labdát, azoknak a ház melletti gyakorló green előtt alakítunk ki elütő zónát. Mivel a driving range -Magyarországon egyedülálló módon – a tó vízfelülete, ezért azokat, akik nálunk tanulnak meg játszani, már sohasem fogja zavarni a víz látványa a pályajáték során. (Ezt majd tesztelhetik is a golfozók a 4-es szakaszon, ahol a víz felett kell átütni a greenre.)

Kecskeméti golfpálya klubházaKecskeméti golfpálya klubháza

A látványterveket a klubház tervezője Székelyhídi Gábor (KASDesign) készítette.

Berta Zsolt cégünk ügyvezetője és alapítója is részt vett Hegy J. Attila (cégünk társalapítója) által összehívott “öt órai teán”, ahol a hazai golfélet képviselői találkozhattak és eszmét cserélhettek. A Kempinski szálloda különterme méltó helyszín volt ehhez a találkozóhoz.

Best of Golf 2012A Golf and Prime képviselője is részt az eseményen, aki így méltatta a találkozót:

“A több, mint egy órás, kötetlen témájú beszélgetés legfontosabb üzenete, hogy az ország gazdasági helyzete miatt a golfsport nagy válságban van, a pályatulajdonosok érdeke a rövid távú túlélés, a középtávú gondolkodás csak ezután jöhet. Akad olyan pálya, amely ebben a helyzetben a külföldi green feekben látja a mentsvárat, vannak olyanok, akik a hazai pénzesebb rétegeket kívánják megszólítani – például a télen síelők ilyen célcsoport lehet. Az viszont biztos, hogy a golf hazánkban is sok pénzt tudna pumpálni a gazdaságba: a tavaly nyári Young European Masters hatására 4400 vendégéjszakával nőtt a Balatonfüred környéki szállások kihasználtsága!”

(…)

“A megbeszélésen részt vett Fábián László MOB-sportigazgató és dr. Bohács Zsolt a Parlament turisztikai- és sportbizottságának elnöke, ami a jövőre nézve jelentősen növelheti a golflobbi hatékonyságát. Különösen, ha a sportági szövetség is felveszi a tempót.”

Tovább a Golf and Prime cikkére.


A hagyományt folytatva cégünk idén is szponzorálta a “Best of Golf” díjátadó gálát. A színvonalas esemény a hazai golfélet hagyományos szezonnyitó rendezvényévé vált. Az esemény rangja és fontossága pedig megkérdőjelezhetetlen.

Az esemény hátteréről és további részleteket a díjátadó Facebook oldalán találnak.

 

Best of Golf 2012

“Elegáns hölgyek és urak gyülekeztek pénteken késő délután a Kempinski Hotelben, hogy köszöntsék a tavalyi és legjobb golfozóit, s egyben gratuláljanak a Best of Golf esemény szervezőinek, Hegyi J. Attilának és Pétervári Zoltánnak azért, hogy immár öt esztendővel ezelőtt megalapították a máig legnagyobb értékű golfdíjat hazánkban. Ezévben is szakmai zsűri ajánlása alapján alakul ki a sorrend. A golfkedvelő Gesztesi Károly és Kovács Kokó István adta át a kitüntetéseket, előtte azonban Hegyi J. Attila hasznos kezdeményezésére a hazai golf Top 20 személyisége, menedzsere kötetlen beszélgetést folytatott a sportágról.” írja a Golf and Prime.

“Idén is nyolc kategóriában hirdettek győztest, s ahogyan várható volt, tarolt a Royal Balaton Golf & Yacht Club összesen három kitüntetéssel, mert öt kategóriában is értékelték a klub menedzserét, játékosát, illetve greenkeeperét! Ilyen még soha nem fordult elő korábban! Az „Év golferedményét” Rózsa Csilla érte el, de az European Young Masters nemzetközi szintű rendezése hatására a Royal Balaton Golf & Yacht Club kapta az „Év golfeseménye” címet is. Az „Év greenkeepere” megosztva lett Laczkó Zoltán és Major György, az „Év golfmenedzsere” Sarlós Péter, miként az általa irányított objektum, a Royal Balaton Golf & Yacht Club az „Év golfpályája”. Az „Év edzője” Lugosi Balázs (Magyar Golf Club), az „Év felfedezettje” Rózsa Dávid, aki egy év alatt 10 handicepet javítva 10 alá került! Az „Év profi golfozója” Hahn Roland lett.

Figyelemre méltó, és örömteli, hogy a rendezvényen ott volt dr. Bohács Zsolt, a Parlament sport és turisztikai bizottságának frissen megválasztott elnöke és Fábián László a MOB sportigazgatója – ez a golf hazánkban eddig nem tapasztalt felértékelődését jelenti a sportdiplomáciai értelemben feltétlenül.”