Archive for the ‘Hírek’ Category

Ahogy azt már hírül adtuk, elindítottuk a Kecskemét Golf Akadémia Center & Club tervezési és engedélyeztetési munkáit. A klubház tervezésénél több szempontot vettünk figyelembe. Úgy gondoljuk, hogy ez a létesítmény nem egyszerűen a pálya tartozéka szociális helyiségekkel, hanem egy olyan szolgáltatóközpont, ahol a klubtagok a szabadidejük nagy részét jó hangulatban együtt eltölthetik. Ezért több funkciót és szolgáltatást is tervezünk.
Kecskeméti golfpálya klubháza

A klubházunk helyet ad egy hangulatos étteremnek, kávézórésszel és terasszal. A “kötelező” öltözők, zuhanyzók és bagtároló mellett kialakítunk egy fitness termet is. Amíg a pálya a téli álmát alussza, addig a fanatikus golfozók egy szimulátoron üthetik a labdát. A céges igények kielégítésére pedig tárgyalót és konferenciatermet biztosítunk, így a klubház jó választás lesz tréningek, rendezvények helyszínéül. Várjuk esküvők, bulik, jeles események szervezőit is, hiszen a tavak, erdők és a golfálya egyedülálló látványa olyan környezetet biztosít, ami unikális rendezvényhelyszínné teszi a pályánkat.

Kecskeméti golfpálya klubházaA fedett elütőket egybeépítettük a ház tetőszerkezetével, így a “lustáknak” nem kell messze gyalogolniuk:-) Akár helybe is kérhetik a kávét…

Azok, akik inkább a természetes fűről szeretik ütni a labdát, azoknak a ház melletti gyakorló green előtt alakítunk ki elütő zónát. Mivel a driving range -Magyarországon egyedülálló módon – a tó vízfelülete, ezért azokat, akik nálunk tanulnak meg játszani, már sohasem fogja zavarni a víz látványa a pályajáték során. (Ezt majd tesztelhetik is a golfozók a 4-es szakaszon, ahol a víz felett kell átütni a greenre.)

Kecskeméti golfpálya klubházaKecskeméti golfpálya klubháza

A látványterveket a klubház tervezője Székelyhídi Gábor (KASDesign) készítette.

Berta Zsolt cégünk ügyvezetője és alapítója is részt vett Hegy J. Attila (cégünk társalapítója) által összehívott “öt órai teán”, ahol a hazai golfélet képviselői találkozhattak és eszmét cserélhettek. A Kempinski szálloda különterme méltó helyszín volt ehhez a találkozóhoz.

Best of Golf 2012A Golf and Prime képviselője is részt az eseményen, aki így méltatta a találkozót:

“A több, mint egy órás, kötetlen témájú beszélgetés legfontosabb üzenete, hogy az ország gazdasági helyzete miatt a golfsport nagy válságban van, a pályatulajdonosok érdeke a rövid távú túlélés, a középtávú gondolkodás csak ezután jöhet. Akad olyan pálya, amely ebben a helyzetben a külföldi green feekben látja a mentsvárat, vannak olyanok, akik a hazai pénzesebb rétegeket kívánják megszólítani – például a télen síelők ilyen célcsoport lehet. Az viszont biztos, hogy a golf hazánkban is sok pénzt tudna pumpálni a gazdaságba: a tavaly nyári Young European Masters hatására 4400 vendégéjszakával nőtt a Balatonfüred környéki szállások kihasználtsága!”

(…)

“A megbeszélésen részt vett Fábián László MOB-sportigazgató és dr. Bohács Zsolt a Parlament turisztikai- és sportbizottságának elnöke, ami a jövőre nézve jelentősen növelheti a golflobbi hatékonyságát. Különösen, ha a sportági szövetség is felveszi a tempót.”

Tovább a Golf and Prime cikkére.


A hagyományt folytatva cégünk idén is szponzorálta a “Best of Golf” díjátadó gálát. A színvonalas esemény a hazai golfélet hagyományos szezonnyitó rendezvényévé vált. Az esemény rangja és fontossága pedig megkérdőjelezhetetlen.

Az esemény hátteréről és további részleteket a díjátadó Facebook oldalán találnak.

 

Best of Golf 2012

“Elegáns hölgyek és urak gyülekeztek pénteken késő délután a Kempinski Hotelben, hogy köszöntsék a tavalyi és legjobb golfozóit, s egyben gratuláljanak a Best of Golf esemény szervezőinek, Hegyi J. Attilának és Pétervári Zoltánnak azért, hogy immár öt esztendővel ezelőtt megalapították a máig legnagyobb értékű golfdíjat hazánkban. Ezévben is szakmai zsűri ajánlása alapján alakul ki a sorrend. A golfkedvelő Gesztesi Károly és Kovács Kokó István adta át a kitüntetéseket, előtte azonban Hegyi J. Attila hasznos kezdeményezésére a hazai golf Top 20 személyisége, menedzsere kötetlen beszélgetést folytatott a sportágról.” írja a Golf and Prime.

“Idén is nyolc kategóriában hirdettek győztest, s ahogyan várható volt, tarolt a Royal Balaton Golf & Yacht Club összesen három kitüntetéssel, mert öt kategóriában is értékelték a klub menedzserét, játékosát, illetve greenkeeperét! Ilyen még soha nem fordult elő korábban! Az „Év golferedményét” Rózsa Csilla érte el, de az European Young Masters nemzetközi szintű rendezése hatására a Royal Balaton Golf & Yacht Club kapta az „Év golfeseménye” címet is. Az „Év greenkeepere” megosztva lett Laczkó Zoltán és Major György, az „Év golfmenedzsere” Sarlós Péter, miként az általa irányított objektum, a Royal Balaton Golf & Yacht Club az „Év golfpályája”. Az „Év edzője” Lugosi Balázs (Magyar Golf Club), az „Év felfedezettje” Rózsa Dávid, aki egy év alatt 10 handicepet javítva 10 alá került! Az „Év profi golfozója” Hahn Roland lett.

Figyelemre méltó, és örömteli, hogy a rendezvényen ott volt dr. Bohács Zsolt, a Parlament sport és turisztikai bizottságának frissen megválasztott elnöke és Fábián László a MOB sportigazgatója – ez a golf hazánkban eddig nem tapasztalt felértékelődését jelenti a sportdiplomáciai értelemben feltétlenül.”

 

Magyarország professzionális golfpályafejlesztő és üzemeltető cége, a Golf Menedzsment Magyarország Kft. Kecskeméten indítja el zöldmezős projektjét. Ez annak a kellően átgondolt és mértékadó célokat megfogalmazó fejlesztési koncepciónak a része, ami a golfpályák létesítésével kapcsolatban határozza meg a hazánkban ajánlott építési modelleket és potenciális területeket.

A Kecskemét Golf Akadémia Center&Club fejlesztésének megkezdését több mint másfél éves előkészítő munka előzte meg. Ennek eredményeként a jelenkor igényeit figyelembe vevő és azt kiszolgáló, kilenclyukú ún. “city golf” pálya jön létre a város központjában, az új élményfürdő szomszédságában.

“Különös gondot fordítottunk az Akadémia Center sokrétű gyakorlási lehetőségeinek kialakítására, mivel kiemelt célként fogalmaztuk meg a golfsport számára fontos – elsősorban környékbeli – fiatalok széleskörű bevonását” – mondta Berta Zsolt, a fejlesztő társaság ügyvezető partnere.

A kilenc szakaszból álló par 3, 4 és 5 ütéses pályák páratlan lehetőséget biztosítanak a golfozók, de a golfjátékkal csak most ismerkedők számára is. Igazi kuriózumként a driving range (gyakorló pálya) nem egy hagyományos füves terület lesz, hanem kihasználva a terület adottságait a golfozók a tóba ill. a tavon kialakított úszó, ún. floating greenekre üthetik a labdájukat. A klub sportcentrumának részét képezi továbbá négy új teniszpálya is.

A klubház sokoldalú lehetőségeket biztosító épülete egyedi rendezvényhelyszínül szolgál esküvők, fogadások, konferenciák és üzleti találkozók rendezésére is. Emellett természetesen a klub vendégei és tagjai számára kialakított lounge kávézó és étterem egyaránt biztosítja a kellemes hangulatú időtöltést és kikapcsolódást. A fitneszterem, női és férfi öltözők, valamint a fedett elütők is a klubházban kapnak helyet.

A létesítmény központi elhelyezkedésénél fogva kiválóan alkalmas a mindennapi golfozásra, a tavak és erdők pedig kellemes kikapcsolódást nyújtanak a vendégek számára.
A város szállodáival és szolgáltatóival kötött együttműködési megállapodásoknak köszönhetően a térségbe látogató turisták színvonalas időtöltésre és kedvezményes csomagajánlatokra számíthatnak.

“Terveink szerint a pálya építése 2013 első felében kezdődik, míg a várható nyitás 2014 második felében lesz. Bízunk abban, hogy a hazai és az expatrióta golfozók is hamar megszeretik ezt az új pályát, és klubunk a város intenzíven fejlődő, közkedvelt társasági- és üzleti találkozóhelye lesz” – mondta Hegyi J. Attila a fejlesztő társaság társtulajdonosa.

Az esemény fővédnöke: Bánki Erik úr, az Országgyűlés Sport- és Turisztikai Bizottságának elnöke

 

A díjak alapításakor a hazai golféletben már 1990 óta részt vevő Hegyi J. Attila és Pétervári Zoltán abból a célból hívta életre a golfélet különböző területeihez kapcsolódó elismeréseket, hogy az annak fejlődéséért legtöbbet tevő szakemberek és a golfsportban kiemelkedő eredményeket elért fiatalok – vagy épp felnőttek – számára évről-évre megteremtse a lehetőséget áldozatos és minőségi munkájuk, valamint eredményeik méltó elismerésére.
Read the rest of this entry »

New Genworth, a European Tour hivatalos statisztikai partnere kutatása szerint a golffal kapcsolatos klisék és előítéletek megalapozatlanok. A megkérdezett üzletemberek a türelem megtanulását, az önfejlesztés fontosságát vagy a stressz csökkentését emelték ki. További részletek itt.

Idén ünnepli az újkori hazai golftörténet első 18 lyukú golfpályája, a nemzetközi ismertségű bükfürdői Birdland Golf&Country Club 20 éves fennállását.
A Golf Menedzsment Magyarország Kft. büszke arra, hogy támogathatta a jubileum alkalmából október 8-án szervezett ünnepélyes rendezvényt és társasági golfversenyt, a „20th Anniversary Pro-Am Golftrophy”-t. A verseny különlegessége, hogy a résztvevők Hegyi J. Attila, a klub alapító tagja és volt elnöke személyes meghívása alapján vettek részt az eseményen, amelyen természetesen a társaság ügyvezetője, Berta Zsolt is megmérettette magát a kitűnő minőségű versenypályán.

 

A Birdland Golf & Country Club az idei évben ünnepli alapításának 20. éves jubileumát, mely alkalomból 2011. október 8-án, szombaton változatos programokból összeállított, egésznapot és estét betöltő nagyszabású golfrendezvényt tartunk bükfürdői klubunkban.

Read the rest of this entry »

Tíz évvel ezelőtt sem a Magyar Golf Szövetségnek sem más szervezetnek nem volt még a hazai golfpályákat bemutató tematikus honlapja, ezért úgy döntöttünk elkészítünk mi egyet, annak érdekében, hogy a hazai érdeklődők és a külföldi golfozók számára golfturisztikai szempontból adjunk egy átfogó képet az itthoni lehetőségekről. Az oldal hamar népszerű és országos ismertségű lett, amit mi sem bizonyított jobban, mint, hogy a HVG 5* minősítéssel illette már az első évben a honlapot.

Read the rest of this entry »

Az angliai származású Luke Donald, aki, miután megnyerte a BMW PGA Bajnokságot, a golfozók ranglistáján az első helyre lépett elő, az IMG-vel együtt tervezi meg a vietnami Danangban található Ba Na Hills Golf Club első 18 szakaszát.

A Ba Na Hills első golfpályája készen áll az építkezés megindítására, 2012 végére várható befejezéssel. Read the rest of this entry »